HyperLink Senin için kırmızı ne demek.. Bizim için hayat demek.. Bir torba umut bağışlamaya ne dersin ??
 
  • Alo Gıda 174
  • ARABULUCULUK
  • Kaçak Ürün Alma
  • Ekmeğini İsraf Etme
  • Kosgeb
  • Dumansız Hava Sahası
  • Su Hayattır
Haberler / Makaleler

Sanayi Bakanlığı, esnafı rahatlatmak için hipermarket yasasını hızlandıracak

 

Sanayi Bakanlığı, esnafı rahatlatmak için hipermarket yasasını hızlandıracak 


Ekonomik kriz, küçük ve orta boy esnafın işlerini durma noktasına getirdi. Hükümetin, krizin etkilerini azaltmak için otomotiv, mobilya ve beyaz eşyaya getirdiği vergi indirimi sektörel bazda bir rahatlama oluştursa da küçük esnafın durumunda beklenen iyileşmeyi sağlamadı.


Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Tayyip Erdoğan ve ekonomiyle ilgili bakanları ziyaret ederek esnafın problemlerini içeren rapor sundu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, bu çerçevede esnafın sorunlarını çözmek için bir dizi tedbir üzerinde çalışıyor.
Sanayi Bakanlığı'nın üzerinde durduğu birinci konu, son dönemde peş peşe açılan ve özellikle küçük esnafı zor durumda bırakan hipermarketlere çekidüzen vermek. Eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun'un "Siyasetten çekilmeme bir nebze vesile olan bir yasadır. Uğraştım ama çıkaramadım. Hükümet adına özür diliyorum." dediği Alışveriş Merkezleri Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanunu Tasarısı Taslağı, önceki dönemde son anda Meclis'ten dönmüştü. Tasarı ile büyük mağazaların açılış-kapanış saatleri yeniden belirleniyor. Mağazaların sürekli ve yıkıcı indirim yapmalarının önüne geçilmesi planlanıyor. Marketlerin kuruluş şartları, il özel idareleri ve belediyelere bırakılıyor. Düzenlemeyle, her önüne gelenin istediği yerde hipermarket açmasına son veriliyor. Sanayi Bakanlığı, esnafın taleplerini dikkate alarak bu düzenlemenin bir an önce yasalaşması için çalışmalarını hızlandıracak.
ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
İki milyon esnafın bağlı bulunduğu TESK'in başkanı Bendevi Palandöken, esnafın dayanacak gücünün kalmadığına dikkat çekerek, üzerinde çalışılan 7'nci ekonomik pakette mutlaka esnafın da dikkate alınmasını istedi. "Öncelikle vatandaşın alım gücü artırılmalı ki esnafa para gelsin." diyen Palandöken, kendilerine gelen paranın istihdam ve üretimi harekete geçireceği görüşünde. Hizmet sektörüne faizsiz kredi ve teşvik imkanı veren yeni KOSGEB Kanunu'yla ilgili yasal mevzuatın tamamlanması gerektiğini vurgulayan Palandöken, söz konusu kanuna ilginç bir örnekle açıklık getiriyor: "Geciken adalet, adalet değildir misali, kanun çıktı ama, mevzuat tamamlanmadığından esnaf desteklerden faydalanamıyor. Zamanında uygulanmayan kanun, birçok esnafın batması demek. Bu haksızlık giderilmeli."
Esnaf, hükümetten neler bekliyor?
HİPERMARKETLER yasası bir an önce çıkarılmalı.
ÖNCELİKLE vatandaşın alım gücü artırılsın.
HİZMET sektörüne destek imkanı sağlayan yeni KOSGEB Kanunu'yla ilgili mevzuat tamamlansın.
ESNAFIN üzerindeki elektrik, su, doğalgaz fiyatlarının, konut fiyatları seviyesine çekilmesi önemli.
81 ilin 49'unda teşvik uygulanıyor, ancak bundan esnaf faydalanamıyor. Bu çarpıklık düzeltilmeli, esnaf da teşvik kapsamına alınmalı.
SOSYAL güvenlik primleri ödenebilir seviyeye çekilsin.
BEYAZ eşya, mobilya ve otomotive yapılan vergi indirimi yaz döneminde deterjan, sabun, gıda gibi ürünlere de uygulanmalı.                                                                                                 İSMAİL ALTUNSOY
                                                                                       


Geri


E-Posta:  
şifre:  
  şifremi Unuttum
Üye Olmak İstiyorum
  • SANAL POS
  • banka hesap
  • İzbakbay
  • ÖZEL ATA SAĞLIK HASTANESİ
  • ATAKALP
  • Sol Reklam Alanı
Copyright 2011 İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası
Bu sitede kullanılan resim ve belgeler orijinal olup tüm hakları İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası'na aittir.
kapat
Konut Projeleri web tasarım