Bakkal Amca İsyan Ediyor

İzmirli bakkallar adına değerlendirme yapan Bağcı, ekmek satış belgesi, hafta tatili çalışma ruhsatı, gıda satışından dolayı işyeri kayıt numarası, tekel ruhsatı gibi pek çok evrağın ücretlerinden bunaldıklarını belirtti. Her belgenin 50 TL’den başlayıp 2 bin TL’ye kadar çıktığını dile getiren Bağcı, “Bıçak kemiğe dayandı. Resmi kurumlarda ücretsiz işlem neredeyse yürümüyor. Hipermarketler, daralan piyasa, haksız rekabet haricinde esnafın bu tip sıkıntıları da var” dedi.  Bağcı, Türkiye’deki imar sorununun bakkalları da vurduğunu, imar sorunu olan bakkalların elektrik, su, telefon bağlatmasına rağmen belediye ruhsatı alamadığını, bunun da çok ciddi sıkıntı olduğunu, esnafın sürekli cezalarla karşılaştığını kaydetti.