HyperLink Senin için kırmızı ne demek.. Bizim için hayat demek.. Bir torba umut bağışlamaya ne dersin ??
 
  • Alo Gıda 174
  • ARABULUCULUK
  • Kaçak Ürün Alma
  • Ekmeğini İsraf Etme
  • Kosgeb
  • Dumansız Hava Sahası
  • Su Hayattır
Haberler / Makaleler

"Tekel Ürünü satanlar elini çabuk tutsun"

"Tekel Ürünü satanlar elini çabuk tutsun"

Bakkallar Odası Başkanı Bağcı, TAPDK süre uzatımının 30 Mart'ta biteceğine dikkat çekerek, Tekel ürünü satan esnafın bir an önce ilgili odaya müracaat ederek işlemlerini yaptırmalarını istedi

 

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, kamuoyunda Tekel ruhsatı olarak bilinen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) satış belgesi sahibi esnafı uyardı. TAPDK satış belgesinin uzatım işlemlerinin Mart sonunda sona ereceğini hatırlatan Bağcı, "Sadece oda üyelerimizin değil, Tekel ürünleri satan tüm esnafın TAPDK işlemlerini bir an önce tamamlaması gerekiyor. Bu kapsamdaki tüm esnafın TAPDK işlemlerini yapmadan ve harç yatırmadan odalarına müracaat etmeleri menfaatleri icabı olacak. Çünkü saat 15.00'e kadar harçlar Ziraat ATM'lerine yatırılıyor. Bankaya şube içinden ise sadece 15.00-17.30 arasında harç yatırılabiliyor. Bu da çeşitli hatalara yol açabiliyor. Yanlış yatırılan harçların geri alınması ise son derece külfetli. Bu açıdan Tekel ürünü satan arkadaşlarımızın işlemlerden önce bağlı bulundukları odalardan bilgi almalarında büyük yarar var" diye konuştu.

ZAMAN ALIYOR

Bu yıl süre uzatım işlemlerinin farklı işlediğini belirten Bağcı, "Diğer yıllarda yapılan süre uzatım işlemlerinden farklı olarak bu yıl TAPDK satış belgesi süre uzatımı yapan esnafın, belgesinin üzerinde uzatım yapıldığının görünmesi gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için de, TAPDK satış belgesinin ve işyeri açma ruhsatının aslı ve yatan harcın banka dekontu gerekiyor. Getirilen belgelerdeki bilgiler TAPDK'nın sistemine işleniyor. TAPDK uzatım işlemleri için evraklara ilgili odalarda TAPDK kaşesi ve oda kaşesi vuruluyor, belgeyi bir de yetkili personelin imzalaması gerekiyor. Bunlar da zaman alıyor" dedi.

"SON GÜNÜ BEKLEMEYİN"

Bakkallar Odası Başkanı Emin Bağcı, esnafların işlemlerini doğru ve hızlı bir şekilde çözmeleri için bağlı oldukları esnaf odalarına gitmeleri gerektiğini, odaların esnafa yol göstereceğini belirtti. Bağcı, "Gerekli mercilere baş vurmamıza rağmen, şu an için Ziraat Bankası süre uzatım için gereken harçları şube içinden saat 15.00'den sonra kabul ediyor. Yani mesai bitimine kadar çok kısa bir sürede harçların yatırılması gerekiyor. 15.00'den önce ise esnaf sadece ATM'lerden harcını yatırabiliyor. Bu koşullarda yapılan işlemlerde de hata payı artıyor. Yanlış yatırılan harçlar ise ancak TAPDK'ya baş vurularak Ankara'dan geri alınabiliyor. Dolayısıyla esnaf mağdur olmaması için süre uzatım işlemi için son gün olan 30 Mart 2012 tarihini beklemeden bir an önce işlemlerini yaptırmalı" diye konuştu.

 

KAYNAK :


Geri


E-Posta:  
şifre:  
  şifremi Unuttum
Üye Olmak İstiyorum
  • SANAL POS
  • banka hesap
  • İzbakbay
  • ÖZEL ATA SAĞLIK HASTANESİ
  • ATAKALP
  • Sol Reklam Alanı
Copyright 2011 İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası
Bu sitede kullanılan resim ve belgeler orijinal olup tüm hakları İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası'na aittir.
kapat
Konut Projeleri web tasarım