Vitrindeki sigaralar için iskambilden kamuflaj

Tütün ürünlerinin görünmeyen yerde satışını öngören yönetmeliğin 7 Temmuz’da yürürlüğe girmesiyle denetimler artarken, bazı dükkan sahipleri de sigara paketlerini gizlemek için iskambil kağıdı, perde gibi yöntemleri kullanıyor.

Yönetmelik uyarınca tütün ürünlerinin çocuklar tarafından tüketilen ürünlerle bitişik alanlarda satılamayacağını, satış ünitelerinde hiçbir yazılı ve görsel unsurların bulunamayacağını hatırlatan İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, “Ancak bu yönetmeliğin tam olarak devreye girmesiyle ilginç olaylar yaşayacağız. İlginç yollarla sigara paketlerini kamufle etmeye başlayanları görüyoruz. Bir metre eninde olan büfeler var. Esnaf bu alanda ürününü nasıl görünmez kılsın?” dedi.