Bağcı da federasyon yönetimine girdi

İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı Türkiye Bakkalar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi

ŞAFAK İNCE (HABER MERKEZİ)

İzmir'de oda başkanları teker teker federasyon yönetimlerinde yer alırken bir isim daha Ankara'da yönetime girdi. İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı da Türkiye Bakkalar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.
İzmir Kahveciler Odası Başkanı Hakkı Kırdı'nın Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkan Vekili olmasının ardından, İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, Türkiye Bakkalar ve Bayiler Federasyonu'nun Ankara'da gerçekleşen 24. Olağan Genel Kurulu'nun sonunda federasyon yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

HİPERMARKET YASASI
Halen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Denetim Kurulu üyeliği ile oda üyerini hipermarketlere karşı korumak için kurulan İZBAKBAY Başkanı olan Bağcı, İzmirli bakkal ve bayilerin sorunlarının Ankara'da
çözümü için çalışacağını söyledi. Öte yandan Bağcı'ya Federasyon Başkan Vekilliği önerildiği ancak hem esnaf birliğinde denetim kurulu üyeliği, hem İZBAKBAY'daki başkanlığı nedeniyle ortaya çıkan iş yoğunlundan dolayı yönetim kurulu üyeliğini tercih ettiği öğrenildi.
Bakkal ve bayilerin en önemli sorunlarının başında hipermarketlere yönelik yasal düzenleme olduğunu söyleyen Bağcı, Biz çağdaş ülkelerde olduğu gibi yasalarla düzenlenmiş ekonomik sistemde eşit şartlarda büyük mağazalarla rekabet etmeye hazırız. Bakkal esnafı nasıl pazar günleri çalışmak için ruhsat alıyorsa hipermarketlerde belirli yükümlülekleri yerine getirmeli" dedi.
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özcan'ın bağlı bulundukları fedarasyonların başına gelirken İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ile İzmir Kahveciler Odası Başkanı Hakkı Kırdı da başkan vekilliklerine seçilmişti.